Omkring 264.000 medlemmer af Tryghedsgruppen havde mulighed for at stemme ved årets repræsentantskabsvalg i Region Syddanmark.
Ud af et rekordstort felt på 31 kandidater skulle de syddanske medlemmer vælge 15 personer til at repræsentere dem i det 70 mands store repræsentantskab, der er den øverste myndighed i Tryghedsgruppen, der står bag Trygfonden.
Mere end 22.500 kunder med en forsikring i Tryg eller Alka brugte muligheden for at stemme på deres foretrukne kandidat via smartphone, tablet eller computer.
Med et stor kandidatfelt og en valgdeltagelse på 8,6 procent fik medlemmerne i år rystet posen, fremgår det af listen over de valgte kandidater, som blev offentliggjort i sidste uge.
Hele 10 ud af de 15 valgte repræsentanter er nyvalgte, og kun fem af de siddende repræsentanter kan genindtage deres pladser i den kommende fireårige periode. Det var dog ikke alle de tidligere repræsentanter, der havde søgt genvalg. Eksempelvis genopstillede fhv. næstformand i Tryghedsgruppens bestyrelse Peter Gæmelke ikke ved dette valg. Han har været medlem af repræsentantskabet i mere end 13 år.
Man burde vælge på samme måde, som når man står med sine flasker i pantautomaten
Maria Kaspersen – Nyvalgt repræsentantskabsmedlem, Tryghedsgruppen
Valgets topscorer blev Maria Kaspersen fra Odense, der stillede op for første gang. Med 2.166 digitale valgkryds fik hun over 500 stemmer mere end nummer to, Henrik Thulstrup Bruhn, der med 1.607 stemmer opnåede sikkert genvalg.
Giv eller få
Maria Kaspersen havde i sit valgoplæg lagt særlig vægt på Trygfondens arbejde for gode fællesskaber og trivsel for udsatte børn og unge.
Derudover foreslår hun at styrke Trygfonden ved at bede samtlige cirka 1,3 millioner medlemmer om aktivt at tage stilling til, om de ønsker deres medlemsbonus udbetalt, eller om de vil donere pengene til et konkret projekt i Trygfonden.
”Jeg sad og talte med nogle af mine venner om, hvordan de ser på de 200 – 300 kroner, som de hvert år får udbetalt i bonus. Med den størrelse forsikring, jeg har, gør bonussen ikke den store forskel i mit liv. Derfor tænkte jeg, at man burde vælge på samme måde, som når man står med sine flasker i pantautomaten og skal vælge mellem at give eller at få penge,” siger Maria Kaspersen til Fundats
Hun understreger, at det nye repræsentantskab endnu ikke er tiltrådt, og at hun derfor heller ikke har diskuteret mulighederne med Tryghedsgruppens sekretariat eller de øvrige repræsentantskabsmedlemmer.
”Jeg forestiller mig, at der er mange gode ansøgere, som ikke opnår penge fra Trygfonden. Medlemmernes bonuspenge kunne enten samles ind til et af de landsdækkende projekter, eller man kunne vedtage et nyt formål, som pengene skulle gå til. Det kunne for eksempel være til sportskontingenter for børn i familier med lave indkomster. Jeg ved som enlig mor, at det hurtigt kan løbe op, når man gerne vil give sin børn mulighed for at deltage i fællesskaber i klubber eller foreninger. Og gode fællesskaber er utroligt vigtigt for børns sundhed og trivsel,” forklarer Maria Kaspersen, der til daglig er faglig konsulent i HK Privat.
Fantastisk at mange ønsker indflydelse
Formanden for Tryghedsgruppens repræsentantskab, Jens Bigum, er glad for den store interesse for at stille op til årets repræsentantskabsvalg, som også bød på en fremgang på 0,5 procentpoint i valgdeltagelsen i forhold til sidste gang, der var valg i regionen.
”Medlemmerne har talt, og jeg vil gerne sige stort tillykke til de 15 valgte kandidater. Det er fantastisk, at hele 31 kandidater – der er rekord i regionen – og mere end 22.500 medlemmer ønsker at få indflydelse på Tryghedsgruppens vigtige arbejde. Vores medlemsdemokrati giver medlemmerne mulighed for at bestemme, hvad vi skal arbejde for, og det er dejligt, at så mange vil give deres besyv med,” siger han i en pressemeddelelse.
Se listen over de 15 valgte repræsentantskabsmedlemmer her: