Bevica Fondens tilgængelighedspris på 100.000 kr. går i år til arbejdet for gode koncertoplevelser for mennesker med handicap. Modtageren er det nystartede "Volue - livemusik for alle", som er et partnerskab mellem Sammenslutningen af Unge Med Handicap, Muskelsvindfonden og Roskilde Festival. Volue hjælper danske spillesteder og festivaler med at forbedre tilgængeligheden til koncerter for mennesker med handicap.
"Volue nytænker tilgængelighed. Det handler ikke kun om, hvorvidt man kan få adgang til spillestedet eller festivalen. Projektet tager fat i alle hjørner af livemusikken, om det er koncertoplevelsen eller mødet med de ansatte og frivillige, eller om man kan få den nødvendige information, man har behov for, inden man besøger et spillested eller en festival. Det synes vi er rigtigt interessant og ikke mindst vigtigt for at få en god helhedsoplevelse," siger Bestyrelsesformand Torben Svanberg fra Bevica Fonden.
Bevica Fonden skriver i en pressemeddelelse at, Volues tilgang til tilgængelighed har vakt stor interesse, både blandt unge med handicap og i livemusikmiljøet. Volue startede i 2014 efter en undersøgelse, der viste, at mange unge med handicap ofte eller meget ofte må aflyse at overvære livekoncerter på grund af udfordringer med tilgængeligheden. Omvendt har mange spillesteder og festivaler efterspurgt mere viden om, hvordan de bliver mere tilgængelige for gæster med særlige behov.
"Vi er meget stolte over at modtage årets tilgængelighedspris. Det viser, at projektet rammer et helt særligt område inden for tilgængelighed for mennesker med et handicap, som der ikke har været meget fokus på tidligere. Det er rigtigt vigtigt for os at kunne skabe bedre musikoplevelser for unge med handicap, og det føler vi, at Volue kan", fortæller Mads Brix Baulund, der er formand for Sammenslutningen af Unge Med Handicap og en del af styregruppen bag Volue.
Volue vil bruge prisen på, at endnu flere spillesteder og festivaler bliver tilgængelige for gæster med særlige behov. Projektet vil nemlig klæde de endnu ikke-involverede spillesteder og festivaler på til at skabe bedre forhold for gæster med særlige behov. Projektets mål er, at de involverede spillesteder og festivaler skal dyste om at vinde Tilgængelighedsprisen 2016.
"Vi synes, at det er vores pligt at skabe endnu bedre rammer for de spillesteder og festivaler, som endnu ikke har været involveret i projektet. Og samtidig skabe endnu mere fokus på et område, som der typisk ikke har været brugt meget tid på tidligere. Med vores projekt har vi nu mulighed for at opkvalificere livemusikmiljøet således, at de føler sig godt klædt på, samtidig med at vi giver dem en gulerod til at indstille deres eget spillested eller festival til Tilgængelighedsprisen 2016", forklarer Mads Brix Baulund, formand for SUMH.