
Årets ansøgningstema i LB Fonden og LB Foreningens Fond resulterede i en fordobling af ansøgertallet.
Bestyrelsen i de to fonde ser med tilfredshed på den store interesse, der har været for årets tema, men erkender samtidig, at det har været svært at vælge blandt de mange gode ansøgninger.
”Det er fantastisk med den bevågenhed omkring fondene, og det er meget forskellige ansøgninger, vi modtager. Det er positivt men også overvældende. Vi er gået fra 60 ansøgninger årligt til over 120. Samlet set er der søgt om 30 millioner, og vi har desværre kun knapt en million at dele ud samlet. Mange ansøgninger er i sig selv ikke et mål for os, men det viser, at der er idérigdom og virkelyst, når det kommer til at arbejde med verdensmålene,” udtaler bestyrelsesmedlem i LB Fonden og LB Foreningens Fond, Jan Trojaborg i en pressemeddelelse.
LB fondene støtter projekter indenfor undervisningsområdet, og temaet for 2019-uddelingerne var FN’s verdensmål samt innovation og iværksætteri.
Og det er fem meget forskellige projekter, der modtager donationer fra de to fonde. Målgrupperne for projekterne rækker fra grundskole til universitet, og emnerne fra urban farming til et opgør med modeindustriens brug-og-smid-væk-kultur.
Der vil blive åbnet for ansøgningerne igen i maj 2020, hvor årets tema samtidig vil blive annonceret. Forventet frist for ansøgning bliver medio september 2020, oplyser LB fondene
Læs mere om bevillingsmodtagerne i 2019:
Fashion Forward: Fashion Forward vil skabe en interaktiv videofortælling om mode- og tekstilindustrien, der skal klæde eleverne på ungdomsuddannelserne på til at træffe bæredygtige valg som forbrugere. Gennem en række undervisningsmoduler præsenteres eleverne for dilemmaer, hvor de får syn for, at deres handlinger i hverdagen har betydning for den bæredygtige udvikling på globalt plan. Bag projektet står Laban Stories, der modtager 150.000 kr. i støtte.
Innovativt Læringsrum i Ansvarligt Forbrug og Produktion: Projektet vil etablere et innovativt læringsrum for studerende og undervisere fra lærer-, pædagog- og ernæringsuddannelserne ved Københavns Professionshøjskole. Læringsrummet skal udvikles i tilknytning til Københavns Professionshøjskoles hydroponiske ’impact farm’, der giver pædagogisk mulighed for at arbejde med innovation og entreprenørskab med fokus på en mere bæredygtig fødevareproduktion for fremtiden. Bag projektet står Københavns Professionshøjskole, der modtager 400.000 kr. i støtte.
Sammen på vej mod verdensmålene i Tønder: Hvis FN’s verdensmål skal indfries, er det nødvendigt at få alle med, og det er målet med projektet Sammen på vej mod verdensmålene i Tønder, der vil mobilisere borgerne i Tønder Kommune til at tage stilling og handle i deres hverdag. Med afsæt i et undervisningsforløb for 475 grundskoleelever skal lokale virksomheder, organisationer, foreninger, politikere og privatpersoner involveres i arbejdet med FN’s verdensmål. Bag projektet står Tønder Distriktsskole og Tønder Overbygningsskole, der modtager 140.445 kr.
Smag på Erhvervslivet: Humanistiske studerende kan spille en vigtig rolle i forhold til at løse de udfordringer, verden står overfor – det er tanken bag projektet Smag på Erhvervslivet, der vil koble 30 humanister med 10 nysgerrige virksomheder omkring samfundsrelevante problemstillinger, hvor humanvidenskaben og de studerende skal bidrage med nye perspektiver og udvikle 10 bæredygtige løsninger for fremtiden. Bag projektet står det studenterdrevne initiativ ’Humanister i Erhvervslivet’, der modtager 20.000 kr.
Verdensmål og hverdagsaktivisme: ’Sager der Samler’, Lommefilm og fire Østjyske skoler vil sammen skabe et undervisningsmateriale, der stiller skarpt på verdensmål og hverdagsaktivisme. Gennem filmmediet engageres lærere og elever i at producere videofortællinger. Med hverdagen som scene og et kamera i hånden skal de unge optage og opdage, hvordan verden kan ændres – sag for sag og med FN’s verdensmål for øje. Forløbet kulminerer med en landsdækkende filmkonkurrence, der skal inspirere endnu flere til at gå i gang med at filme og forandre verdenen. Parterne bag projektet modtager 205.000 kr. til arbejdet.