Kreaheltene, som er et initiativ startet af Børneulykkesfonden, har siden september 2020 sørget for at give hospitalsindlagte børn i Odense, Aalborg og Hjørring et kreativt frirum.
Men snart får endnu flere indlagte børn glæde af Kreaheltene. Det sker takket være 250.000 støttekroner fra Spar Nord Fonden.
Bo Uggerhøj, der er fondsdirektør i Spar Nord Fonden, glæder sig i en nyhed på fondens hjemmeside over de oplevelser, som flere indlagte børn kan se frem til.
”Børn skal da have lov til at lege, grine og kreere – med glimmer, klister, pap og hele molevitten – og at det er muligt i forbindelse med børns hårde og længerevarende sygdomsforløb og indlæggelser er fantastisk. Vi prioriterer netop stærke initiativer, hvor mennesker hjælper mennesker, og hvor hjælpen fra for eksempel Kreaheltene ud over pusterum fra sygdom og udfordringer måske også byder på læring og nye små fællesskaber,” siger Bo Uggerhøj.
Fondsstøtten er med til at sikre udviklingen af Kreaheltene på Aalborg Universitetshospital og Regionshospital Nordjylland i Hjørring samt opstart på børne- og ungehospicet Strandbakkehuset i Rønde.
Fondsfinansierede vandreforestillinger i plantage
Fra hospitalerne fortsætter rundturen blandt ugens udvalgte fondsuddelinger til Baldersbæk Plantage, som ligger i kommunegrænsen mellem Vejen, Billund og Varde.
Ifølge en pressemeddelelse fra Varde Kommune bliver der i slutningen af august og i midten af september opført i alt seks såkaldte vandreforestillinger midt ude i Baldersbæk Plantage kaldet ’Baldersbæk Stemmer’, og det er muliggjort med økonomisk støtte fra Spar Nord Fonden, Ole Kirks Fond og Statens Kunstfond samt Vejen, Billund og Varde kommuner.
Der er tale om en udendørs vandreforestilling i plantagen, hvor man i løbet af en tur på omkring en kilometer vil høre stemmer fra kendte skuespillere som blandt andre Sonja Oppenhagen, Preben Kristensen og Charlotte Fich.
Bag forestillingen står dramatikeren Simone Isabel Nørgaard, mens ophavsmanden til Baldersbæks Stemmer er Kristian Grumme, der selv er opvokset lige ved siden af plantagen. Selv om han som barn har tilbragt adskillige timer i plantagen, er det først som voksen, han er blevet bevidst om den unikke historie, som stedet rummer.
”Det har været spændende at dykke ned i historien om københavnerplantagerne og samtidig tænke, hvordan iscenesætter man sådan en historie,” siger Kristian Grumme i pressemeddelelsen.
Baldersbæk er en af de godt 60 plantager, der siden slutningen af 1800-tallet blev opført af yderst velstående københavnere rundt omkring i Danmark.
Fondsstøtte til Røde Kors´ kamp mod ensomhed
Vi slutter hos Den A.P. Møllerske Støttefond, som med en treårig donation på 14,7 millioner kroner støtter den landsdækkende frivillige indsats fra Røde Kors for at bekæmpe de mentale følger af coronanedlukningen.
Ifølge en undersøgelse fra Københavns Universitet oplever flere end 380.000 danskere i alle aldre alvorlig ensomhed. En del af dem har fået endnu vanskeligere ved at opsøge og deltage i fællesskaber efter uger og måneder alene på grund af corona, skriver A.P. Møller Fonden på sin hjemmeside.
Donationen fra Den A.P. Møllerske Støttefond skal give Røde Kors bedre muligheder for hjælpe ensomme efter coronanedlukningen. Det kommer til at ske gennem Røde Kors´ stærke netværk af frivillige og engagement i de lokale fællesskaber.
Mange af Røde Kors´ tilbud for at hjælpe ensomme har været lukket ned. Det er en krævende opgave at få genstartet tilbuddene, fordi de både planlægges og gennemføres af frivillige, der selv har været nødt til at isolere sig og passe på sig selv, pointerer A.P. Møller Fonden.
Den treårige donation er derfor væsentlig for genopbygningen af det frivillige netværk i Røde Kors og deres landsdækkende indsatser.
Især indsatser rettet mod psykisk sårbare og udsatte familier får en høj prioritet.