Da Julemærkefonden for fire år siden flyttede fra København og ind på førstesalen i Julemærkehjemmet Liljeborg i Roskilde, havde fonden 10 medarbejdere.
Nu er der 23 mennesker ansat, og inden for en overskuelig fremtid kalkulerer fonden med at have i størrelsesordenen 35 medarbejdere.
Dermed er Julemærkefonden vokset ud af sine nuværende rammer, og hvis ellers politikerne i Roskilde Byråd giver byggeplanerne det blå stempel, rykker fonden i 2023 ind i et nybygget 1.000 kvadratmeter stort hus lige ved siden af Julemærkehjemmet Liljeborg. Det skriver Sjællandske Medier/sn.dk.
Det nye hus har Liljeborg Aktieselskab som bygherre og bliver i to etager med fuld kælder. Huset får i første omgang plads til 35 ansatte, men det er fremtidssikret, så der senere kan gøres plads til flere.
Trods væksten i antallet af medarbejdere erkender direktør i Julemærkefonden Søren Ravn Jensen, at huset på 1.000 kvadratmeter kommer til at give fondens medarbejdere endog rigtig meget albuerum.
”Ja, det ér et stort hus. Vi er så heldige at have en velgører, som vil os det rigtig godt og gerne vil bygge et rigtig flot hus til os med masser af plads og høj arkitektonisk kvalitet. Det er vi dybt taknemmelige for,” siger Søren Ravn Jensen til Fundats – med adresse til Liljeborg Aktieselskab og Liljeborg Fonden, der blev stiftet af Winnie Liljeborg i 2018.
Aftalen mellem Julemærkefonden og Winnie Liljeborg er, at fonden skal bo til leje i det nye domicil under favorable vilkår.
”Selvom vi får mange flere kvadratmeter end de nuværende, skal vi ikke betale mere i husleje,” fortæller Julemærkefondens direktør.
Øget behov for fundraising
Ifølge Søren Ravn Jensen er der flere grunde til, at Julemærkefonden har øget antallet af medarbejdere så betragteligt på få år.
”Dels har vi udvidet hjælpearbejdet. Vi har siden 2018 haft fem julemærkehjem mod tidligere fire, og Liljeborg Fonden har sikret driften af det femte, Julemærkehjemmet Liljeborg, frem til 2023. Så fra 2023 skal Julemærkefonden altså selv finansiere driften af alle fem hjem. Dels har vi lagt mange ekstra ting på vores hjælpearbejde for at forbedre brobygningen, blandt andet med en udvidelse af forældresamarbejdet og et udvidet samarbejde med kommuner og øvrige organisationer. Og dels må vi konstatere, at salget af julemærker, som tidligere bar driften af Julemærkehjemmene, bliver mindre år for år. Det betyder, at vi skal fundraise mere og mere,” siger Søren Ravn Jensen.
Han tilføjer, at i tillæg til de nævnte aktiviteter har Julemærkefonden skruet op for sin kommunikationsindsats med det mål i højere grad end tidligere at fortælle omverdenen om de resultater, fonden opnår på Julemærkehjemmene.
I forhold til de dalende salgskurver for julemærker blev der ifølge Julemærkefondens årsrapport for 2020 sidste år solgt julemærker for 9,9 millioner kroner, hvilket var et fald på 400.000 kroner i forhold til 2019. Går man tilbage til 2003, indbragte salget af julemærker 25,7 millioner kroner.
Om spaderne kan sættes i jorden til Julemærkefondens nye domicil, afgøres i løbet af de kommende måneder. Det lokalplanstillæg, som skal gøre byggeriet muligt, er i høring indtil den 1. juli, primo september behandles eventuelle indsigelser i plan- og teknikudvalget, og 29. september er sagen på dagsordenen i Roskilde Byråd.