Fonden Ensomme Gamles Værn ønsker at styrke fokus på ældre med etnisk minoritetsbaggrund.
Etniske minoritetsældre finder typisk ikke vej til de mange tilbud om aktiviteter, der er for ældre, seniornetværk og pensionistforeninger. Det vil Ensomme Gamles Værn gerne ændre på, og derfor styrker fonden nu det etniske minoritetsperspektiv med nye kræfter i bestyrelsen.
Det skriver den erhvervsdrivende fond i en pressemeddelelse.
Styrkelsen sker med Asim Latif som nyt medlem af bestyrelsen. Asim Latif arbejder til daglig som udviklingschef i Fonden for Socialt Ansvar, hvor han også er leder af udviklingsprojektet ’Den etniske vinkel’. Her har han de seneste to år udviklet løsninger for og med etniske minoritetsældre og pårørende og gennemført omkring 1.000 interviews med etniske minoritetsældre og deres pårørende.
Asim Latif ser frem til arbejdet i Fonden Ensomme Gamle Værns bestyrelse, hvor hans erfaringer og viden om etniske minoritetsældre kan komme i spil og skabe udvikling.
”Etniske minoritetsældre er i dag helt underrepræsenterede i ældresektoren og stort set fraværende i bestyrelser og blandt beslutningstagere på ældreområdet,” siger Asim Latif.
Formand for bestyrelsen i Fonden Ensomme Gamles Værn Marianne Lundsgaard Wégens er enig.
”Vi har i alle de år, jeg har været i fonden, støttet forskning og udvikling af sociale indsatser til ældre mennesker med flygtninge- og indvandrerbaggrund. Nu begynder området at få en øget opmærksomhed fra blandt andet andre fonde, Sundhedsstyrelsen og enkelte kommuner. Det momentum vil vi gerne udnytte, så vi er meget begejstrede for, at Asim Latif nu kommer med bestyrelsen,” siger hun.
Ny i fondens bestyrelse er også advokat Susanne Borch, der har et stort socialt engagement og en omfattende viden om ældre både socialt og i forhold til boligforhold. Susanne Borch har egen virksomhed i Hellerup, er fast værge ved Familieretshuset, ekstern lektor på Københavns Universitet og CBS samt formand for Gentofte Kommunes seniorråd.