Folkesundhedsforsker Maria Kristiansen indtræder i bestyrelsen for Fonden Ensomme Gamles Værn.
Som nyt bestyrelsesmedlem skal hun bidrage til at styrke ngo-fondens fokus på ældre mennesker i udsatte situationer.
Det oplyser Fonden Ensomme Gamles Værn i en pressemeddelelse.
”Der er mange andre måder at være gammel på end glansbilledet af hopla-ældre. Der mangler anerkendelse af, at vores ønsker til en god og meningsfuld alderdom er forskellige. De varierer i forhold til f.eks. social baggrund, seksualitet eller etnicitet, og de formes af vores livserfaringer og muligheder,” siger Maria Kristiansen, der er lektor ved Institut for Folkesundhedsvidenskab på KU og forskningsgruppeleder ved Center For Sund Aldring.
Sammen med sin forskningsgruppe har hun fokus på forholdene for mennesker i udsatte situationer. Fælles for projekterne er, at de bygger på et tæt samarbejde med bl.a. patientforeninger og hospitaler.
”Min mission er at vise hele spændvidden for aldring, og hvor vigtige fællesskaber og relationer er. Til alle andre mennesker, og når man for eksempel møder ansatte i sundhedsvæsenet. Det er vigtigt at blive set og mødt med empati. Særligt når man selv rammes af sygdom eller mister dem, man elsker. Det er vigtigt, hvilke ord der hæftes på f.eks. sårbarhed, for sårbar – det kan vi alle blive. Det rammer ikke kun de andre,” siger Maria Kristiansen.
Hun glæder sig til at indgå i bestyrelsen i fonden, som netop arbejder forskningsbaseret og adresserer problemstillinger i forhold til ældre og mangfoldighed – bl.a. ældre migranter.
”Hvis vi ikke forstår andre mennesker, distancerer vi os let fra hinanden. Det skal vi undgå,” siger Maria Kristiansen.
Fonden støtter forskning, sociale projekter og formidling og står bag den sociale indsats Fortæl for Livet. Ensomme Gamles Værn blev stiftet i 1910, og fondens midler stammer bl.a. fra afkast og arv. Der uddeles midler med særligt fokus på projekter, der tilgodeser marginaliserede grupper som flygtninge og indvandrere, hjemløse og andre i socialt udsatte situationer.