
Formålet med udviklingsprojektet er at få børn og unge til at interessere sig for godt håndværk og samtidig opmuntre til nye alliancer mellem virksomheder, erhvervsskoler, folkeskoler, museer og kommuner.
Et af resultaterne er et inspirationshæfte, som præsenterer en række modeller til at organisere samarbejde og indhold til undervisningsforløb.
”Vi håber, at lærerne vil tage de gode idéer til sig. Og ikke mindst at kommunerne vil bakke op om nye partnerskaber mellem museer, folkeskoler og erhvervsskoler,” siger vicedirektør på Nationalmuseet, Erik Als i en pressemeddelelse.
Udgangspunktet for projektet, der blev igangsat i år 2017, er at Danmark mangler håndværkere og at det skaber problemer for dansk byggeri, fordi virksomheder ofte må sige nej til opgaver.
”Det er en politisk ambition, at hver fjerde i en ungdomsårgang skal vælge en erhvervsuddannelse i 2020, og at vi i 2025 når op på 30 procent. På Nationalmuseet vil vi gerne styrke glæden ved at arbejde med både hænder og hoved og på den måde understøtte samfundets behov for dygtige håndværkere,” siger Erik Als.
Realdania har bidraget med 2,2 mio. kr. til samarbejdet med Nationalmuseet.
”Håndværk har stor værdi for samfundet, og vi har brug for masser af unge med viden om byggeteknik og kvalitet. Det betyder noget, at vi har dygtige håndværkere, som kan bygge bæredygtige, smukke og holdbare huse. Derfor vil vi gerne være med til at styrke interessen for bygningskultur og godt håndværk i alle generationer,” siger Eske Møller, arkitekt og projektleder i Realdania.
’Håndværk i Folkeskolen’ vil i det næste halve år formidle mere af den viden, der er udsprunget fra udviklingsprojektet, oplyser Realdania i pressemeddelelsen.