Nytænkningen er præget af en vis træghed i de projektansøgninger, som Dreyers Fond modtager fra advokat- og arkitektbrancherne. Det fortæller bestyrelsesformand i Dreyers Fond, Birte Rasmussen i et interview med advokatmediet K-News.
”På det sidste har vi primært set ansøgninger om rejselegater, konferencer eller lignende, hvor man trækker viden til Danmark. Det er typisk universiteterne, der får dem. Her har vi gjort os nogle overvejelser om, hvorvidt vi skal være proaktive og ud at have fat i organisationerne,” siger Birte Rasmussen til K-News.
Fonden er stiftet i 1976 med det formål at uddele midler til initiativer og projekter, hvis formål er at fremme advokat- og arkitektstandens udvikling og samspil med samfundet. Fonden modtager årligt over 600 ansøgninger og bevilger legater til godt det halve. I 2017 uddelte fonden i alt 19,6 mio. kr.
For at fremme kvaliteten af ansøgningerne har fonden været i dialog med de to relevante brancheorganisationer.
”Vi har haft møder med de to brancheorganisationer Danske Advokater og Advokatsamfundet om, hvordan vi kan bidrage. Vi ser også meget gerne, at de to organisationer i fællesskab søger hos os. Så på den måde bliver fonden også mere og mere proaktiv. Hvis vi fornemmer, at der er nogle områder, hvor det er værd at støtte en udvikling, så tager vi fat i dem, og ser hvad vi kan gøre,” siger Birte Rasmussen, der til daglig er advokat i advokatfirmaet Hjulmand & Kaptain, til K-News.
Dreyers Fond har to årlige ansøgningsfrister med deadlines den 15. januar og den 15. juli.
Læs hele interviewet her.