Om Mangfoldigt Engagement
- Samarbejde mellem Lauritzen Fonden og Ungdomsbureauet
- Varighed: 4 år
- Støttet med: 8.300.000 kr.
Tre projekter under Mangfoldigt Engagement
- Engagements Lab – En ny platform: Engagements Lab indsamler, bearbejder og deler viden om unges engagementsformer og livsvilkår. Gennem aktionsforskning, eksperimenter og social labs skal projektet udforske, hvordan unge motiveres og engageres forskelligt. Engagements Lab har et særligt fokus på Esbjerg, Helsingør og Maribo. Målet på sigt er at skabe en ny platform, som kan inspirere og kvalificere fremtidige projekter med mangfoldigt engagement – ikke kun i foreningslivet, men også i uformelle og selvorganiserede civilsamfundsaktiviteter.
- ”De”-bogudgivelser: Unge i udsatte positioner tager ordet, når de i samarbejde med en skrivemakker skal forfatte et essay, som indkapsler deres oplevelser af at leve som ung i netop deres situation. Første udgivelse får titlen ”De Gældssatte”, og handler om unge med ondt i økonomien. Dernæst følger yderligere fire udgivelser.
- Rumlig - Projektpulje under Ungdommens Folkemøde: Danmarks største demokratifestival for unge, Ungdommens Folkemøde, skal være en platform for alle unge. Gennem projektbørsen Rumlig kan en mangfoldig gruppe af unge få både sparring og midler til at skabe kreative projekter på folkemødet.
Lauritzen Fonden uddeler 8,3 mio. over fire år til et til nyt samarbejde med Ungdomsbureauet. Projektet hedder Mangfoldigt Engagement og skal styrke demokratisk selvtillid blandt unge i udsatte positioner.
Det oplyser Ungdomsbureauet i en pressemeddelelse.
Målet med Mangfoldigt Engagement er at modarbejde den stigende sociale ulighed i ungeengagement- og organisering. Særligt vil Ungdomsbureauet gerne blive klogere på, hvordan civilsamfundet bedst kan understøtte en bred pallette af engagementsformer, herunder også uformelle og selvorganiserede aktiviteter.
”Vi ser en social ulighed i, hvordan og i hvilke grad forskellige unge engagerer sig. Det er til trods for, at vi fokuserer på, at alt samfundsengagement sætter aftryk. Der er selvfølgelig en masse greb, vi drejer på for at få flere unge med, men det er også noget, vi gerne vil blive klogere på og have kvalificeret: Hvad der virker – og for hvem,” udtaler vicedirektør i Ungdomsbureauet, Katrine Damgaard.
I Lauritzen Fonden er man optaget af at skabe mere viden om udsatte unges livsvilkår og engagement.
”Uanset hvilken social, økonomisk eller kulturel baggrund man kommer med, så har man noget at bidrage med til fællesskabet. Helt lavpraktisk kan man sige, at understøtter man unges samfundsengagement, så styrker man deres mulighed for at udvikle socialt netværk og for at gribe de chancer livet kaster ens vej. Vi ser frem til at blive klogere på og dele viden om, hvordan civilsamfundet kan blive bedre til at inkludere alle unge,” siger Kamilla Søgaard, chef for kulturområdet i Lauritzen Fonden.