BRFfonden søger en forstander til det kommende Håndværkskollegie i Horsens.
Det skriver BRFfonden på sin hjemmeside.
“Kollegiet bliver rammen for lærlinge, der vil tage del i egen og fælles læring samt indgå i et fællesskab med unge med samme interesser. Glæden ved det gode håndværk bliver omdrejningspunktet for fællesskabet. Forstanderen skal sikre dette, ved at gøre Håndværkskollegiet i Horsens til et spændende, attraktivt og trygt sted, som befordrer unges lyst og evne til at uddanne sig i et håndværksfag og udvikle sig som menneske,” skriver BRFfonden.
Forstanderen vil få ansvar for Håndværkskollegiets ledelse, drift og udvikling. Derudover skal han eller hun indgå i styregruppen for byggeriet og dermed bidrage til at forme kollegiets fysiske rammer. Derfor skal forstanderen have indgående viden om, hvad der er godt håndværk samt have kompetencer inden for bl.a. ledelse, undervisning og styring af daglig drift.
BRFfonden har købt en grund på 15.000 m² til kollegiet, og byggeriet kommer til at ligge ved siden af den store campusgrund i Horsens, hvor der lige nu opføres uddannelsesinstitutioner til op mod 8.000 studerende.
På rådhuset i Horsens er man begejstret for udviklingen i byen.
”Vi har store ambitioner i Horsens – også i forhold til at blive en endnu større uddannelsesby. Derfor er fondens beslutning om at bygge et topmoderne kollegium i umiddelbar nærhed af Horsens nye uddannelsesmekka en fantastisk god nyhed. Mange pensionskasser og fonde har gennem de seneste år investeret kraftigt i byen, og det faktum, at BRFfonden nu opfører et kollegium tæt ved campusgrunden, bekræfter, at det var en rigtig satsning at skabe et uddannelsesmæssigt kraftcenter tæt ved banegården i Horsens,” fortæller Horsens borgmester, Peter Sørensen, i en nyhed på BRFfondens hjemmeside.
Størrelsen på investeringen til byggeriet er endnu uvis, men forventes at andrage et trecifret millionbeløb. De nye byggerier skal indeholde værksteder, hvor de studerende kan arbejde med projekter inden for deres håndværksfag. Der kommer til at være plads til ca. 80 beboere.
I november kunne Fundats fortælle, at byggeriet blev yderligere forsinket. Her forklarede direktør for BRFfonden, Kristian May, at det oprindeligt var planen, at byggeriet skulle have stået klar til brug i 2020 eller 2021, men at byggestart nu er planlagt til primo 2021, og at kollegiet realistisk set først står klar i 2022.
BRFfonden blev oprindeligt stiftet med det formål at drive BRFkredit, men i 2014 gav Erhvervsstyrelsen tilladelse til, at fonden kunne sælge realkreditselskabet til Jyske Bank. Siden har fonden ikke haft erhvervsaktiviteter og fondsbestyrelsen har alene skulle beskæftige sig med at forvalte formuen i fondens pengetank, som udover en stor portion aktier i Jyske Bank tæller frie midler i form af mere likvide værdipapirer for 2,3 mia. kr. samt bankindeståender for 160 mio. kr.