En gruppe investorer med Lundbeckfonden i spidsen har netop postet 50 mio. dollars i den danske opstartsvirksomhed Snipr Biome. Virksomheden udvikler medicin til bl.a. at bekæmpe vanskelige infektioner.
Både sammensætningen af investorerne og beløbets størrelse er usædvanlige, fortæller Lundbeckfonden i en pressemeddelelse.
Investorgruppen består udover Lundbeckfonden nemlig af bl.a. danske North-East Family Office (Nefo), der er familieselskabet bag smykkevirksomheden Pandora, og som normalt ikke har fokus på biotek.
Hos Nefo har man store forventninger til Snipr Biome, og Nefo forventer i de kommende år at satse yderligere på investeringer inden for life science-området:
”Vi ser frem til at følge den meget lovende udvikling de kommende år. Som biotekinvestor er vi måske lidt ukonventionelle, da vi har en længere tidshorisont end klassiske venture capital-investorer. Vores vurdering er dog, at den profil harmonerer fint med de mest lovende selskabers behov, og vi forventer i de kommende år at allokere yderligere ressourcer til Life Science i co-investeringer med fremtrædende investorer som f.eks. Lundbeckfonden,” siger Martin Høyer-Hansen, der er CEO i North-East Family Office.
Lundbeckfonden: Dejligt med stærke investorer
Ifølge Lundbeckfonden er der tale om den største danske serie A-investering i biotek nogensinde. Og udover Lundbeckfonden og North-East Family Office står også selskabet LSP fra Amsterdam og Wellington Partners fra München bag investeringen.
Den konstellation glæder Christian Elling, som er Managing Partner i Lundbeckfonden Emerge og formand for Snipr Biome Board:
”Der er langt mellem de investorer, som har lyst til og mulighed for at sætte penge i dansk biotek, og derfor er det dejligt, at vi er lykkedes med at sammensætte så stærkt et syndikat,” siger han og fortsætter:
"Snipr Biome var vores første særligt risikobetonede investering – det vi kalder en Exploratory Investment – og siden dengang har virksomheden skabt det ene flotte resultat efter det andet. Det afspejler sig i størrelsen på den serie A-investering, vi netop er gået med i,” siger Christian Elling.
Ny teknologi kan få bugt med skadelige bakterier
Investeringen skal bl.a. bruges til at udføre kliniske forsøg på mennesker.
"Vi bruger bakteriernes eget CRISPR/cas-immunsystem til selektivt at bekæmpe specifikke bakterier. Den massive investering bliver transformerende for os, og den kommer til at styrke vores videre arbejde med at udvikle præcisionsmedicin mod vanskelige infektioner og forsøge at påvirke mikrobiomet i forbindelse med autoimmunitet og kræft,” siger Christian Grøndahl, medstifter og CEO i Snipr Biome.